欢迎访问专升本考试辅导网站!
当前位置:首页 > 疑问解答 >

刷阅读理解也要看方法的好吗?专升本学校试卷提供

2017-10-21  浏览;
刷题也要刷出质量的好吗?小编最近发现有些同学们只顾数量不顾质量。今天辽宁专升本老师为同学们整理一篇阅读理解模拟试题。同学们可以抽空做一下,对照着答案,看看自己做题的准确度以及速度。同时也检测一下自己这段时间复习的效果如何,也可以为接下来的复习计划做出一个调整。

辽宁专升本

Since the beginning of history,man has been attracted by the idea of living forever,of winning the fight against death and disease.So far,this has only remained a dream,though a very powerful one. Many people have wondered whether it would be possible to find a way to preserve human bodies,and what would be the best way to preserve human bodies.

It has long been known that meat or fruit can be kept fresh for long periods by freezing;in ancient China, for example,food was stored with ice to keep it fresh. This method could also be useful for preserving humans,and in fact many people have explored this possibility.

However,most living beings that exist under warm conditions die when frozen.This is because of the harmful effects of freezing ice crystals(晶体),which are not only larger than the volume of the water originally in the cells,but also form sharp cutting shapes that harms the cells.

In the 1940s Dr. B. J. Luyet and a group of scientists in England were woking on the problem of freezing cells without damaging them. Since the harm caused by ice crystals was the main cause of the damage,Luyet suggested removing some or all of the water from the cells before freezing them.

Using living cells from chicken,Luyet and his assistants discovered that they could partly dry the chicken cells, using a mixture of the white part of an egg and glycerin(甘油),a clear, thick liquid made chiefly from fats and oils.Some success was obtained.The chicken cells were dried,frozen for a period of time,and then carefully unfrozen.Almost all the cells recovered when they reached normal temperatures.

Since then,the cooling of whole animals to a temperature very much below freezing point for later unfreezing has become more of a possibility,and the glycerin method would probably be used to accomplish this. When this can be done completely and successfully,science will have moved much closer to its aim of freezing and storing incurable patients until the day they can be cured.

1.The passage is mainly about_____.

A.the possibility of preserving human bodies by freezing

B.the practice of preserving food by freezing

C.the harmful effects of freezing

D.how to remove water from living cells

2.The idea of freezing human bodies to preserve them _____.

A.comes from that of keeping meat and fruit fresh by freezing

B.was invented in ancient China

C.has already been realized

D.is widely accepted by the scientific world

3.According to the passage,freezing is_____.

A.the best way of preserving food

B.a way of removing water from living cells

C.a way of realizing the idea of preserving human bodies

D. harmful to living cells and cannot be adopted to preserve them

4.Glycerin can be used_____.

A. to freeze living cells

B.to unfreeze living cells

C. to remove water fmm living cells

D.to change the shapes of crystals

5.The success obtained by Dr. Luyet and his helpers was a long step towards_____.

A. keeping meat or fruit fresh

B.changing the volume of the water in living cells

C.changing the shapes of ice crystals

D.preserving human bodies for long periods

参考答案:

1.【答案】A

【精析】事实细节题。由文中第一段最后一句可知文章是围绕如何使人保持长生不老,由下文可知是通过冷冻的方法。故选A。

2.【答案】A

精析】事实细节题。文中第二段讲了通过冷冻人体达到保存的目的是受通过冷冻保鲜肉和水果的启发而实现的。故选A。

3.【答案】C

【精析】推理判断题。研究主要是为了实现人体保存的目的,而对细胞的研究只是其中的一部分。故选C。

4.【答案】C

【精析】推理判断题。Glycerin(甘油)是用来帮助细胞脱水而达到冷冻的效果的,本身与脱水无关。

5.【答案】D

【精析】推理判断题。由第五、六段可知Luyet和他的助手所做的细胞脱水的实验的成功使得他们向长久保持人体的实现又迈进了一步。故选D。

小编总是将答案与解析放在题目的后面,是希望大家能够在闭卷做了这份阅读理解时可以及时知道自己的不足并及时修改。所以在辽宁专升本学校中大家一定要正视每一份试卷,用最严谨认真的态度来面对。
上一篇:专升本考试想要提分,首先... 下一篇:专升本考试英语阅读理解考试真题
关键字:辽宁专升本,辽宁专升本学校
可信网站、诚信网站